Hoe werk het
opstarten van een incassoprocedure?

Elke organisatie krijgt vroeg of laat te maken met te laat betaalde facturen. Wij kunnen ons voorstellen dat het onprettig om achter je onbetaalde facturen aan te moeten. Het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer kan jou direct veel tijd en geld besparen. Tijd die jij weer kunt besteden aan de groei van je bedrijf.

Een van onze support collega’s legt je graag alles uit over het opstarten van een incassoprocedure, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken. Lees hieronder de meeste gestelde vragen over incasso. Heb je een duidelijk beeld gekregen? Vul hieronder je contactgegevens in en een van onze support collega’s neemt snel contact met je op.

Hoe kan ik mijn dossiers bij Het Debiteurenhuis aanleveren?

Wij bieden tal van mogelijkheden om je incassodossiers aan te leveren. Dat kan via het online incassoplatform, waar je direct je openstaande facturen kunt uploaden, maar ook je dossiers op de voet kunt blijven volgen.

Natuurlijk is het ook mogelijk je dossiers via e-mail aan te leveren. We verzoeken je dan alle relevante gegevens zoals facturen, overeenkomsten en correspondentie naar contact @Het Debiteurenhuis.nl toe te sturen.

Hoe snel neemt Het Debiteurenhuis mijn incassodossier in behandeling?

Binnen twee uur nemen we je incassodossier in behandeling. Hebben we eerst nog vragen? Dan nemen we nog even contact met je op. Zodra we je incassodossier in behandeling hebben genomen, ontvang je per e-mail een bevestiging en kun je het incassodossier volgen via het online incassoplatform.

Welke kosten rekent Het Debiteurenhuis aan mij als opdrachtgever?

Incasseren wij (een deel van) je vordering, dan rekenen wij een vast tarief van 15% provisie over de geïncasseerde hoofdsom, met een minimum van € 15,00 per incassodossier.

Zijn we aan het einde van het (buitengerechtelijke) incassotraject, is er in jouw incassodossier geen enkele betaling ontvangen en wil je liever geen juridische procedure opstarten? Dan kan het zijn dat je je incassozaak wilt sluiten. Indien dit het geval is, kost dit jou geen geld, we hanteren hierbij het ‘no-cure-no-pay’ principe.

Hebben wij het hele incassotraject doorlopen, maar lukt het ons niet jouw zaak te incasseren, dan gaan wij met jou in overleg. We nemen de verschillende mogelijkheden met je door. We kunnen in overleg een procedure opstarten. Onze juristen zitten klaar om de zaak bij de Rechtbank van begin tot eind te begeleiden. De kosten voor zo’n procedure, de eventuele risico’s en hoe zo’n traject verloopt nemen wij vooraf stap voor stap met je door, zodat je hier een goede beslissing over kunt nemen.

Wil jij, en dat kan met verschillende redenen zijn, jouw zaak bij ons sluiten, terwijl wij nog bezig zijn met het incassotraject? Dan brengen wij 15% van de hoofdsom als behandelingskosten in rekening.

Welke kosten worden er in rekening gebracht bij mijn debiteur?

Nadat je het dossier aan ons hebt overgedragen verhogen wij het dossier met incassokosten en wettelijke rente. De incassokosten die aan je debiteur worden doorberekend zijn, in de meeste gevallen, gebaseerd op de Wet Incassokosten (WIK). Indien in je Algemene Voorwaarden een bepaling omtrent incassokosten is opgenomen worden de incassokosten op basis van deze bepaling berekend.

Incassokosten voor consumenten per 1 juli 2012:

• 15% overde eerste € 2.500,00 van de hoofdsom, met een minimum van € 40,00;
• 10% over de volgende € 2.500,00 van de hoofdsom van de vordering;
• 5% over de volgende € 5.000,00 van de hoofdsom van de vordering;
• 1% over de volgende € 190.000,00 van de hoofdsom van de vordering;
• 0,5% over het meerdere van de hoofdsom met een maximum van € 6.775,00.

Hoe houdt Het Debiteurenhuis mij op de hoogte van lopende incassodossiers?

Voor al je incassodossiers krijg je bij Het Debiteurenhuis een vast aanspreek­punt. Dit is een van onze ervaren incassospecialisten. Onze incasso werkzaamheden zijn opgedeeld per branche, dit zorgt ervoor dat jouw vaste incassospecialist uitstekend thuis is in de betreffende branche en je kan begeleiden, ongeacht in welke fase het incassodossier zicht bevindt.

Tijdens het incassotraject houden wij jou continu op de hoogte. We doen dat via ons online incassoplatform, waar je vanaf de eerste dag toegang tot hebt. Ook neemt een van onze incassospecialisten regelmatig contact met je op om de zaak door te spreken. Samen met jou streven wij naar maximaal resultaat!

Heb ik bij Het Debiteurenhuis een vast aanspreekpunt?

Binnen twee uur nemen we je incassodossier in behandeling. Hebben we eerst nog vragen? Dan nemen we nog even contact met je op. Zodra we je incassodossier in behandeling hebben genomen, ontvang je per e-mail een bevestiging en kun je het incassodossier volgen via het online incassoplatform.

Hoelang duurt een incassoprocedure?

We kunnen je dat niet precies zeggen, elk incassodossier is natuurlijk anders. Wij begrijpen dat onbetaalde facturen ontzettend vervelend zijn, daarom doen wij er alles aan jouw facturen zo snel mogelijk te incasseren. Gemiddeld doen wij hier 36 dagen over. Zodra het gelukt is je facturen te incasseren, zorgen wij dat het geld zo snel mogelijk aan jou wordt overgemaakt.

Hebben jullie ook een online platform voor debiteuren?

Ja zeker. Met de dossierstatus tool kan jouw debiteur op een gemakkelijke en beveiligde manier inloggen. In het portal kan de debiteur relevante gegevens inzien, een betaling doen, een betalingsregeling treffen, bezwaar maken en zelfs chatten met een incassospecialist. Het is een hoogwaardig, gebruiksvriendelijk en efficiënt platform, waarmee jouw debiteur in één oogopslag kan zien wat de mogelijkheden zijn en in één klik een actie kan uitvoeren.

Nadat ik het incassodossier aan jullie heb overgedragen, betaalt de debiteur snel. Wat nu?

Je meldt de betaling via het online incassoplatform van Het Debiteurenhuis, waarna wij jouw debiteur een bericht zullen sturen voor het resterende bedrag (de incassokosten en wettelijke rente).

Wat als mijn debiteur tijdens het incassotraject failliet gaat?

Als jouw debiteur failliet gaat, zullen wij jouw vordering rechtstreeks indienen bij de curator van de debiteur. Wij zoeken voor jou uit welke curator het faillissement afhandelt. Vanzelfsprekend zullen wij jouw vordering onderbouwen met alle relevante stukken.

De curator zal vervolgens een overzicht maken van het vermogen en de schulden van jouw debiteur. Aan de hand van dit overzicht zal de curator bekijken of en zo ja welke schulden er ingelost kunnen worden. Een curator zal de openstaande vorderingen onderverdelen in preferente vorderingen, zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst, en concurrente vorderingen. Schuldeisers met een preferente vordering hebben een bij wet erkend recht van voorrang.

Tijdens het incassotraject houden wij jou continu op de hoogte. We doen dat via ons online incassoplatform. Ook neemt een van onze incassospecialisten regelmatig contact met je op om de zaak door te spreken.

Gerechtelijk incassotraject

Als jouw vordering tijdens het minnelijke incassotraject niet volledig is betaald, kan een juridische procedure opgestart worden. We noemen dit ook wel de gerechtelijke fase, omdat de vordering van de niet-betalende klant wordt voorgelegd aan de rechter. Hiervoor moet een deurwaarderskantoor worden ingeschakeld. Wij werken samen met een aantal partner Gerechtsdeurwaarders die de vordering op dat moment van ons overnemen. Wij verzorgen en leiden de communicatie en de volledige procedure. We blijven voor jou als natuurlijk opdrachtgever het aanspreekpunt.

In overleg kunnen wij een juridische procedure opstarten. Voor het opstarten van een procedure brengen wij € 150,00 opstartkosten in rekening:

Externe kosten van derden, zoals griffierechten en deurwaarderskosten zullen een op een worden doorbelast.